Home

LoCoMedia

hh-logo
 

Delprojekt inom LoCoMedia

Inom ramen för LoCoMedia-projektet har forskargruppen Media IT tillsammans med respektive tidningspartners och ett antal av deras läsare genomfört experiment med användargenererat innehåll. Detta har skett genom att använda en Living Lab-metodik som innebär att vi har utgått från läsares verkliga behov när vi har genomfört olika experiment i form av tjänster/sajter/delar av tidningarnas webbplatser. Läsare har varit med i hela processen och kommit med idéer, inlägg och förslag till hur experimenten skall utvecklas, samt varit delaktiga i utvärderingar av resultatet på olika sätt.

Varje tidning har antingen själva kommit på en initial idé eller låtit sina läsare komma på idén till en tjänst/sajt/del av sin webbplats. Forskarna har bl a planerat upplägg kring processen, agerat som workshopsledare, hanterat kommunikationskanaler och genomfört utvärderingar.

Detta har resulterat i sju olika sätt att engagera läsare i innovationsprocesser. Några av experimenten har lett till nya tjänster på tidningarnas webbplatser, medan andra har lett till mera kunskap om vad som fungerar mer eller mindre bra. Sammantaget har vi lärt oss massor både om UGC och om att engagera tidningsläsare. Varje delprojekt beskrivs i undersidorna som ni hittar via menyn till höger.


 

 

 
media-it-logo

halmstadlivinglab-logo


kks-logo

 

 
» Inloggning för partners