Home

LoCoMedia

hh-logo
 

Intervjuer med 40 tidningsledare

Vid projektets uppstart 2008 samt vid projektets avslut år 2010 intervjuades 40 tidningsledare hos de sju inblandade tidningarna. Intervjuerna hade såväl läsarrelationer som UGC i fokus. Nedan följer ett smakprov från intervjuerna.

Före...

”Sedan så tror jag att det finns ett värde också för oss, att vi lär oss mer om läsarna, inte bara att vi kommer närmare så att det så här varumärkesmässigt känns bra, utan att vi lär oss helt enkelt, vad håller folk på med egentligen. Och det kommer ju förhoppningsvis få bäring i vår journalistik .” (2008)

”Vi har ju en tung tradition att bära, alltså den att vi producerar journalistik och det är vad vi alltid har gjort. Därför är det så vi gör i de nya medierna också. Det nya mediet härmar alltid det gamla mediet till att börja med. Det är väl därför läsarmaterial ser ut som det gör på tidningar och inte som på Facebook.” (2008)

”Vi säger emot oss själva. Vi vill bygga på lokalt engagemang för att driva trafik. Samtidigt vill vi utan handpåläggning att innehåll ska passa så brett som möjligt för det får inte kosta. Det går ju inte ihop.” (2008)

...och efter

”Det här projektet har gjort också att vi kanske har nyktrat till något. Under dom här åren i projektet då vi i princip har haft öppna dörrar och varsågod och bidra, så har det ju aldrig kommit en artikel som skulle ha kunnat produceras här inne för att publiceras.” (2011)

”Vi har vaknat till och insett att användargenererat innehåll inte är billigare än det egenproducerade. Vi har prioriterat kvalitén i det användargenererade innehållet sedan projektet startade. Vi lägger mer kraft på moderering och vi har t ex lagt in registrering för att få kommentera. Det kostar givetvis.” (2011)

”Vi borde egentligen alltid jobba med läsarna som vi gjorde i det här projektet men det kommer inte att hända. Det är ingen som sitter på pengarna som är beredd att släppa taget och låta det bli vad det blir, fastän man innerst inne vet att det är då det kanske kommer något nytt och häftigt som vi inte tänkt på själva.” (2011)


 

 

 
media-it-logo

halmstadlivinglab-logo


kks-logo

 

 
» Inloggning för partners